One by One, Hybride, Russische Volume & Mega Volume

‘One by One’ Wimperextensions

De oudste techniek op het gebied van wimperextensions zijn de zogenaamde ‘One by One’ extensions. Hierbij wordt op elk natuurlijk wimperhaartje die voldoende op lengte en sterkte is 1 wimperextension geplaatst. De eigen wimpers worden goed gescheiden door middel van een pincet zodat de wimperextension niet aan meerdere haartjes wordt geplakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de conditie van de eigen wimpers. Het ‘formaat’ wimperextension wat tegenwoordig meestal voor ‘One by One’ wimperextensions wordt gebruikt zijn 0.15, 0.12 en 0.10 mm.

‘Hybride’ Wimperextensions

Hybride wimperextensions is een combinatie van de ‘One by One’ en ‘Volume’ techniek.
De set wordt opgebouwd volgens het 50/50 principe.

(Russische) ‘Volume’ Wimperextensions

De meest geplaatste wimperextensions zijn tegenwoordig de Volume wimperextensions, ook wel Russische Volume wimperextensions genoemd. Deze 2 verschillende benamingen brengt mensen nog wel eens in de war. Beide benamingen staat voor 1 eindresultaat, maar der zijn ongeveer 5 verschillende technieken om een ‘waaiertje’ te maken. Het waaiertje moet gelijkmatig open staan aan de bovenzijde waarbij de basis/onderzijde als 1 geheel bij elkaar dient te blijven.

Bij 2D Volume wordt er een waaiertje gemaakt van 2 wimperextensions, bij 3D wordt er een waaiertje gemaakt van 3 wimperextensions etc. Alle waaiertjes worden tijdens de behandeling handmatig gemaakt. De wimperstyliste heeft daarvoor veel moeten oefenen om deze techniek goed in de vingers te krijgen. Het formaat van wimperextensions wat wordt gebruikt is afhankelijk van de gewenste ‘D’. Bij 2D Volume wordt gebruik gemaakt van 0.07 of 0.10 extensions. Bij 3/ 4D Volume wordt gebruik gemaakt van 0.05 of 0.07 extensions. Bij 5D en hoger wordt standaard gebruikt van 0.05 extensions. Indien de natuurlijke wimpers erg dun zijn wordt er gekeken naar wat de wimper maximaal kan dragen. In sommige gevallen zal de ‘D’ omlaag moeten of zal er met dunnere extentions gewerkt worden.

(Russische) ‘Mega Volume’ Wimperextensions

Bij deze techniek worden er tot 16 ultra dunne haartjes (16D) op de eigen wimper bevestigd. Door middel van een wiskundige formule kan er heel precies berekend worden hoeveel ‘D’ een wimper maximaal kan dragen zonder dat er schade wordt aangericht.

Omdat het aantal ‘D’ bijzonder hoog is moeten deze extensions met een speciale techniek  worden. De natuurlijke wimpers worden hierbij heel anders benaderd dan bij het plaatsen van ‘One by One’ of gewone ‘Russische Volume’. Daarom is het plaatsen van een set ‘Mega Volume’ behoorlijk tijdrovend en zal er ook tussentijds een pauze ingelast worden zodat zowel de cliënt als de styliste even kunnen ontspannen.

Door de unieke eigenschappen van Russische Mega Volume, blijft deze esthetisch gezien 4 tot 6 weken mooi. Door deze lange draagduur zijn de eigen wimpers na zoveel weken te ver uitgegroeid om een set nog te kunnen opvullen. Daarom zal er bij een vervolg afspraak de resterende extensions gratis verwijderd worden en wordt er weer een nieuwe set geplaatst.