Waxing

Waxing voor hem & haar

Heeft u last van ongewenste haargroei? Word u gek van elke dag scheren? Snel stoppels, ontstekingen of jeuk? Of wilt u gewoon glad voor de dag komen?! Lashes by Jenny onthaart op de meest effectieve manier met de zachte producten van het Italiaanse merk Holiday.

Face Waxing is het tijdelijk weghalen van ongewenste haargroei op het gezicht. Dit gebeurt door middel van warme wax. Het voordeel van waxen is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld 3 tot 6 weken komen de haartjes weer terug. Deze haartjes zijn een stuk zachter en dunner dan voorheen. Hierdoor krijgt u, in tegenstelling tot scheren, nooit harde stoppels. Bij regelmatig harsen kan het zelfs zijn dat er op bepaalde plekken geen haargroei meer terug komt.

Voor het waxen van het gezicht werkt Lashes by Jenny enkel met elastische wax. Hiermee wordt het harsen vrijwel pijnloos! Kenmerkend van deze wax is dat het uitsluitend hecht aan de haartjes niet aan de huid. De haren worden zeer stevig in de hars ingekapseld tijdens het afkoelen en stollen van de vloeibare hars. Door de lage werktemperatuur en de speciale samenstelling is het geschikt om de meest gevoelige huid te waxen zonder hevige irritatie. Daarnaast zorgt dit voor meer comfort tijdens het waxen. Deze wax wordt net als een normale film hars aangebracht met een spatel en verwijderd de haartjes zonder hars strips.

Belangrijk is dat bij waxen een No Double Dipping beleid geldt; de houten spatels worden nooit meer dan 1 keer gebruikt. Dit om ultieme hygiëne te garanderen.

Hoe bereid je je voor op een wax behandeling en wat is de aftercare.

WEL DOEN:

♦ Smeer vanaf 24 uur voor de behandeling geen vette creme op de delen die gewaxt moeten worden.
♦ Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat.

♦ Kom afhankelijk van jouw haargroei 3 tot 6 weken na je vorige afspraak terug; je haar moet ten minste 2 mm lang zijn.
♦ Scrub vanaf 3 dagen na de behandeling de huid 3 keer per week om de huid zacht en glad te houden en ingroeiende haren te voorkomen.
♦ Neem als je heel gevoelig bent 30 minuten voor de behandeling een paracetamol.

NIET DOEN:
De eerste 24 uur na het waxen:

♦ Neem geen heet bad of hete douche.
♦ Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.
♦ Ga niet naar de sauna.
♦ Blijf uit het zwembad én uit zee.
♦ Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid.
♦ Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers (enzovoort!) als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Gewoon even zo veel mogelijk afblijven!
♦ Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.
♦ Gebruik geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten. Die kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken.

EN DAARNA:

♦ Niet scrubben binnen drie dagen na het waxen.
♦ Maak geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie als je dan extra gevoelig bent, of neem 30 minuten voor de afspraak een paracetamol in.
♦ Scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus.
♦ Gebruik als je na 24 uur weer in de zon kan, een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor.